Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Красимир Богданов:

НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ
НА НИКОЙ ДА СЕ ПОДИГРАВА С ПРАВАТА
НА БЪЛГАРИТЕ В ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ

На 19 февруари 2015г. в гр. Босилеград, Западни български покрайнини днес в границите на Република Сърбия, се състоя поклонение пред Апостола на свободата Васил Левски. Организатор беше Културно-информационният център на българите в Босилеград с председател Иван Николов. Гости на събитието бяха народният представител от Патриотичния фронт Красимир Богданов, председателят на общинския съвет в Мездра инж. Делян Дамяновски и общинският съветник Данаил Димитров, координаторът на ВМРО Стефан Грънчаров, родолюбци от Враца, Мездра, Козлодуй, Криводол, Кюстендил, София, българи от Македония и Западните покрайнини.

В програмата на КИЦ "Босилеград" участие взеха народната певица Гуна Иванова и певческата група към Народно читалище "Пробуда 2012" с. Оходен, общ. Враца. Излъчен беше художествено-документалният филм "Ботев. От Голгота към свобода".
След панахидата пред паметника на Апостола, граждани и гости поднесоха венци и цветя.

Народният представител и лидер на ВМРО във Врачанско Красимир Богданов заяви, че Българската държава не може да позволи някой да се подиграва с правата на българите в Западните покрайнини. Думите се в отговор на паралелното честване, което бе организирано от Столична община и кмета на Босилеград Владимир Захариев. "Кощунство е, български институции да всяват разделение сред българите в Босилеград, да неглижират ролята на Културно-информационният център, който е единствената институция, която се грижи за културния просперитет и правата на българите там. Още по страшно и граничещо с националното предателство е твърдението в някои медии, че Външно министерство ще спре финансирането на КИЦ "Босилеград".
Крайно време е нашата държава да започне да води адекватна политика по отношение на Западните покрайнини, а и за всички български общности зад граница, заключи Богданов.
 .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM