Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

"ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА…"

Професионалната техническа гимназия "Н.Й. Вапцаров" спечели младежкото състезание, посветено на живота и делото на Васил Левски и организирано от Младежки дом-Враца и Ученически общински съвет-Враца. Проявата се организира за трета поредна година като всеки път се провежда в навечерието на 18 февруари - датата, на която отбелязваме годишнината от гибелта на Апостола.

В състезанието участваха отборите на 7 врачански училища. Учениците отговаряха на въпроси в три кръга. Жури в състав - председател Румяна Цветкова /Регионален инспекторат по образование-Враца/, Тихомир Машов /Регионален исторически музей-Враца/ и Весела Пелова /Държавен архив-Враца/ оценяваше представянето на състезателите. Професионалната техническа гимназия "Н.Й. Вапцаров" се класира първа с 38 точки. Второто място си поделиха СОУ "Христо Ботев" и СОУ "Васил Кънчов", трети се класираха представителите на СОУ "Козма Тричков". Четвърто място зае отбора на СОУ "Никола Войводов", а пети станаха учениците от ПМГ "Акад. Иван Ценов" и ЕГ "Йоан Екзарх". Класиралите се на първите три места, както и всички участвали в надпреварата получиха награди и грамоти. Състезанието "За чиста и свята република…" даде старт и на Общинската програма за патриотично възпитание за 2015, която се провежда под егидата на народния представител Красимир Богданов.
 .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM