Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПАТРИОТИЧНИЯТ ФРОНТ ПОИСКА
ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА СЕВЕРОЗАПАДА

Народните представители от Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО Красимир Богданов и Борис Ячев участваха в среща, посветена на проблемите на Северозападна България. Форумът се проведе в гр. Монтана, при участието на вицепремиера Меглена Кунева, министърът на икономиката Божидар Лукарски, зам.-министрите на транспорта, регионалното развитие, икономиката и финансите, народите представители от Враца, Видин и Монтана, областните управители, кметове на общини и кметства, председатели на общински съвети, граждани.
Народният представител от Враца Красимир Богданов сподели, че тази среща не е място за политическо говорене и евтин пиар. Хората имат нужда от конкретни действия и всички местни депутати трябва да лобират за Северозапада. "В многобройните си срещи с жителите на нашия регион, а сигурен съм, това важи и за всички народни представители, основният въпрос, който се поставя, е за липсата на работа. Без действаща икономика и инвестиции в тази посока, няма да има съживяване на Северозападна България. Не е по силите нито на местната власт, нито на държавните фирми да осигурят достатъчна заетост. Искам да попитам министър Лукарски - има ли конкретен инвестиционен интерес към Северозапада, от кои фирми и има ли правителството програма за привличане на чуждестранни и български инвеститори към региона", заяви Богданов.
Борис Ячев предложи да се въведат данъчни облекчения за фирмите от Северозапада и да се създаде държавен фонд за подпомагане на малкия и средния бизнес.
В отговора си министърът на икономиката подкрепи идеите и даде информация за конкретния интерес на няколко чуждестранни фирми в областта на зеленчукопреработването и автомобилостроенето. Той заяви, че ще настоява проектите от този регион на страната да бъдат разглеждани приоритетно, а 10 % от средствата по програмите с европейско финансиране да се насочват към Северозападна България. Министерството ще разработи и стратегия за развитие на Северозапада.
За да не останат само на думи поетите ангажименти, задължение на народните представители е да следят за тяхното изпълнение от правителството на Бойко Борисов, което прокламира като свой приоритет развитието на българският Северозапад. .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM