Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КРАСИМИР БОГДАНОВ ПОИСКА СЪЗДАВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ОБНОВЯВАНЕ
И РЕМОНТИ НА ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ

Народният представител от "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Красимир Богданов постави пред Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, неговият екип и ресорната комисия към Народното събрание въпросът за лошото състояние на материалната база и битовите условия в Обединените детски заведения и Целодневните детски градини в страната. Той посочи като добър пример Програмата за оптимизация на училищната мрежа, чрез която бяха съкратени редица нецелесъобразни разходи, повиши се качеството на образованието, като драстично намаляха слетите и маломерните паралелки в училищата, извършиха се сериозни ремонти и се въведоха мерки за енергийна ефективност. В същото време, за детските заведения такава програма няма. Средствата по "Красива България" и фонд "Козлодуй" са крайно недостатъчни и засягат само единични случаи.
"Г-н Министър, Вие нееднократно заявявате, че предучилищното образование е Ваш приоритет. Съзнавайки, че грижата за най-малките е ангажимент на местната власт, при тежкото положение на общините, сериозни инвестиции на този етап са невъзможни. Със смяна на дограмата или изолация на помещенията на една-две групи годишно, пресметнете за колко години ще имаме обновена база на детските градини. Да не говорим за състоянието на детските площадки, движимото имущество и инвентара. Затова трябва държавна намеса и изработване на национална програма за капиталови ремонти и обновяване на детските заведения. Както видяхме, при желание, средства винаги могат да се намерят, какъвто е примерът с програмата на правителството за саниране на жилищните сгради", завърши Богданов.
Без да се ангажира с конкретна програма, министър Танев подчерта, че за 2015г. ще се търсят допълнителни средства за предучилищното образование, особено за райони в тежко икономическо и демографско състояние, какъвто е Северозападна България..


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM