Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОБЩИНА, ПРИЯТЕЛ НА ДЕТЕТО

Във всички детски градини на община Враца бе отбелязана 23-тата годишнина от подписването на конвенцията на ООН за защита правата на детето. Денят се чества ежегодно на 20 ноември. В детските заведения учителите чрез интегрирани игри и песни запознаха малгучаните с техните права и задължения. Децата изработиха постери и табла, свързани с темата.

Община Враца е със статут "община - приятел на детето" от 2008 г. Общината се включи в декларацията на общините, приятели на детето, с конкретни предложения, които ще изпълни през 2013 г. Сред най-важните ангажименти, които се поемат, са осигуряване на безплатни изследвания за приемане в детска градина на социално слаби деца, безплатен транспорт на задължително подлежащите на предучилищно образование в малките населени места, безплатно хранене на непътуващите деца в средищните училища и запазване на социалния размер на таксите за детска градина.

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM