Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЦРУ ПРОГОВАРЯ
ЗА КНИЖНАТА СИ ПРОГРАМА

Централното разузнавателно управление на САЩ призна, че стои зад организацията по публикуването на романа на Борис Пастернак "Доктор Живаго" и организира конференцията, на която ще бъдат оповестени детайли от програмата за пускане на подобни издания.
В микроблога си в Twitter ЦРУ съобщава за конференцията "План Маршал за ума", която ще се проведе във Вашингтон. На нея ще се разкрият подробности около тайната програма на агенцията за разпространение на книги по време на "студената война". Конференцията насрочена за четвъртък, 15.00 часа местно време.
"Книжната програма" е организирана за публикуването на Запад на първото издание на романа на руския писател Борис Пастернак "Доктор Живаго". Благодарение на нея в периода 1958-1991 година между гражданите на страните от Източна Европа и страните от Източния блок са разпространени над 10 млн. книги и периодични издания.
"Книжната програма на ЦРУ информираше критичната маса интелектуалци от Съветския блок за ценностите и културата на свободния свят", се посочва в микроблога на ЦРУ вTwitter.
Припомняме, че през април миналата година The Washington Post публикува класифицирани документи, показващи пряката роля на ЦРУ в публикуването и разпространението на романа Пастернак. Според тях ЦРУ е организирало излизането на романа на руски в Холандия през 1958 г. и е допринесло за по-нататъшното му разпространение в Русия и в чужбина.

Tweet /КРОСС/


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM