Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЖЕЛЕЗНИЧАРСКИЯТ ГРАД НА ПРОТЕСТ
СРЕЩУ СПИРАНЕТО НА ВЛАКОВЕТЕ

      
      
      

Над 100 души излязоха на протест в един от големите железопътни възли - гара Мездра срещу спирането на влакове. Спирането на влакове и промяната в разписанията обрича хората от много селища в най-бедния регион в Европа - Северозападна България на още по-голяма безработица и мизерия. Организаторите на протеста заявиха, че няма да спрат, ще стигнат докрай, за да защитят интересите си. Председателят на Областния съвет на БСП Делян Дамяновски смята, че спирането на влакове по линиите София - Горна Оряховица, Мездра - Видин и Мездра -Враца ще окаже негативно влияние на развитието на този край, ще повиши безработицата, ще попречи на учениците от Мездра, които се обучават в областния град Враца. "Пречи на много работещи, особено в дефилето, посока Зверино-Елисейна, които работят в София и всяка сутрин и вечер пътуват нормално да могат да се явят на работа и да се върнат от работа в нормални часове. На трето място съкращаването на влакове води до съкращаване на персонал, а ние сме железничарски град и не е без значение колко безработни от железопътния център ще останат на улицата."
В протеста взе участие и трупа от Враца, водена от Цветелина Дамяновска, председател на Общинския съвет на БСП.

Протестът беше подкрепен от депутати от БСП. С влак от столицата в Мездра пристигна Мая Манолова, която по-късно заяви: "Закриването на влакови позиции ощетява и посяга на основни житейски права на българските граждани. Има хора, за които жп транспортът е единственият. Субсидията на БДЖ е същата като тази през предната година. Не е решение, когато прехвърляш тежестта на реформата върху обикновения български гражданин".

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM