Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗАМ.-МИНИСТЪР КАМЕНОВ ПРОВЕРИ
РЕМОНТА НА СТАДИОНА ВЪВ ВРАЦА

На какъв етап са строително-ремонтните дейности на стадион "Христо Ботев" във Враца провери днес на място зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов. В срещата, освен изпълнителите на обекта, участваха също зам.-кметовете инж. Николай Йорданов и инж. Красимира Георгиева. До момента е готова дренажната система на целия терен, поставена е автоматична поливна система и е посята тревна настилка. Втори семенен посев ще се направи през пролетта. В секторите Б 1 и Г 1 на стадиона са разрушени старите трибуни и на тяхно място се изграждат нови. В момента се работи по стоманено-бетоновите конструкции, върху които ще бъдат монтирани доставените вече близо 2 000 седалки.
Извършва се основен ремонт на административната сграда. Завършена е хидроизолацията на покрива, външната топлоизолация и частичната подмяна на дограмата. В сграда се прави подмяна на В и К и електроинсталация, изпълняват се нови подови настилки. Приключило е боядисването и доставката на необходимото оборудване за стаите. Извършен е цялостен ремонт на баните, съблекалните, сауните и санитарните възли.

"Доволен съм от това, което виждам. Хубавото е, че в това студено време фирмата продължава да работи и вън и вътре в стадиона. Надявам се много скоро, в новия сезон, "Ботев" Враца да играе мачовете си на едно от най-хубавите спортни съоръжения в страната. Все още не са осигурени средствата за втория етап от ремонта на стадиона. Те не са никак малко. В цялата страна има нужда от подкрепа за реновиране и изграждане на спортни съоръжения, а ние, като министерство, трябва да гледаме за всички. Така че поетапно ще се преценява къде и как ще се подкрепя. Това не означава, че този проект ще остане на такъв етап. С екипа на Община Враца ще мислим за варианти за последващите етапи, за да стане в завършен вид проекта. Сигурен съм, че е въпрос на време това да се случи. Трябва да седнем и да го планираме така че да намерим необходимите средства. Най-малкото, на първо време, за пистата" - каза след срещата министър Каменов.

Първият етап от ремонта на стадион "Христо Ботев" се очаква да приключи в края на февруари. В обновяването му са вложени над 2 милиона лева от Министерството на младежта и спорта.

Даниела Хитова.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM