Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

СРЕДНОЗИМНО ПРЕБРОЯВАНЕ
НА ВОДОЛЮБИВИ ПТИЦИ

Колко и какви видове водолюбиви птици зимуват в язовир "Дъбника" до град Враца и в река Искър по поречието й от с. Лютиброд, общ. Мездра до с. Чомаковци, общ. Червен браг, област Плевен, ще установяват в края на тази седмица експерти от РИОСВ - Враца, съвместно със специалисти от Българската орнитологична централа, Българско дружество за защита на птиците и Сдружение за дивата природа "Балкани". Мониторингът се осъществява в рамките на 39-то за България среднозимно преброяване на зимуващите водолюбиви птици.
По време на мониторинга експертите ще следят и за наличието на нарушения. В разгара на ловния сезон те ще контролират дали защитени от закона видове птици са обект на ловците. При констатиран обстрел на защитени видове птици, законът предвижда глоба от 100 до 5 000 лева и отнемане на ловния билет, като за малкия корморан се предвижда дори лишаване от свобода до 2 години.
През изминали години, експертите са преброявали във Врачанска област над 700 водолюбиви птици, като най-голям брой е установяван от видовете лиски (белочела водна кокошка) и зеленоглави патици, както и отделни екземпляри бяла и сива чапла, голям корморан и звънарка..


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM