Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Ноам Чомски:

ЗАПАДЪТ ТЛАСКА РУСИЯ
В ОБЯТИЯТА НА КИТАЙ

Западът не може да изолира Русия, но може да й причини сериозни щети. Това обаче което вероятно ще направи и вече е започнал да прави - и аз съм единственият, който смята това - е да изтласква Русия на Изток към по-тесни отношения с Китай. Това каза американският философ и политически активист Ноам Чомски в интервю, дадено за RT и цитирано от "24 Часа".
Въпреки съществуващата в миналото враждебност между Русия и Китай, тези две държави имат общи интереси, а в условията на санкции и друг вид натиск Русия практически е принудена да върви към по-тесни отношения с Китай, заявява още професорът в Масачузетския технологичен институт.
Настоящата политика на Запада подтиква Русия към по-тясно взаимодействие с Шанхайската организация за сътрудничество /ШОС/. Центърът на тази значима международна система е Китай.
Противопоставянето между Америка и Китай е част от обявения от Барак Обама завой на Вашингтон на Изток, пише още "24 Часа".
Сътрудничеството в рамките на планираната търговско-икономическа организация Тихоокеанско партньорство, включваща в себе си редица азиатски страни, но което е изключително важно - без Китай, цели да превърне държавите-членки на тази организация в икономически партньори на американската военна стратегия при завръщането на Вашингтон в Азия.
Американските санкции срещу Русия ще съдействат за изработването на "насрещен курс" от страна на ШОС или друга организация, в която ще членува Русия. Това обединение ще може да се налага и утвърждава в целия евразийски регион - първоначално в Турция, а след това в държавите от Западна Европа, които имат стари и тесни контакти както с Русия, така и с Изтока - например Германия, обясни Ноам Чомски.

/КРОСС/.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM