Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА
ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ

Областна администрация - Враца се присъедини към организирането за първи път в България на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Тя стартира на 17 -ти ноември и ще продължи до 25-ти ноември 2012 г.
Тази година за четвърти път в страните от Европейския съюз, под патронажа на Комисаря за околна среда Янез Поточник, ще се проведе Европейската седмица за намаляване на отпадъците. В резултат от предишните издания в периода 2009-2011 г. организаторите на инициативата, стартирала като проект финансиран по програма LIFE+ на Европейската комисия, отчитат повишена осведоменост по отношение на стратегиите и политиките за предотвратяване на образуването на отпадъци в държавите-членки на ЕС. За участие се привличат възможно най-много заинтересовани страни и планираните дейности се провеждат по едно и също време в цяла Европа. Държавни и местни администрации, асоциации и мрежи от организации, училища, университети, представители на бизнеса и др. насочват своите действия за предотвратяване образуването на отпадъци и за насърчаване на тяхната повторна употреба.
Областна администрация - Враца става част от мрежата Европейски администрации, организации и институции, активно участващи в популяризиране на идеите за намаляване на отпадъците. Изпратени са покани от името на Областният управител г-жа Пепа Владимирова до всички общини на Област Враца да се присъединят към инициативата. Приканваме и всички заинтересовани страни и граждани, институции, организации, медии от Врачанска област да се включат в Седмицата с мерки за намаляване на отпадъците и устойчиво потребление, като организират действия за намаляване на консумативите и отпадъците в офиса, изпращат писма и документи по електронен път, насърчават използването на хартията двустранно и дават приоритет на e-mail комуникацията. Може да се освободите от старото електронно оборудване, като го предоставите на НПО, домове за деца или други, които могат да го използват отново, а също така да осигурите съдове и система за разделно събиране на отпадъците и да организирате акции за предаване на вторични суровини.


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM