Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОСВЕТИХА БОЙНИ ЗНАМЕНА ВЪВ ВРАЦА

С тържествен водосвет на централния градски площад започна днес големият християнски празник Богоявление във Враца. Богослужението бе извършено от траянополския епископ Киприян в присъствието на врачанския митрополит Калиник. За първи път след възстановяването на поделението във Враца днес бе извършено и освещаване на бойните знамена на военното формирование 54 990.

"В този ден се преплитат стародавни български традиции и ритуали, надживели превратностите на векове и епохи. Празникът Богоявление е съчетал в едно надеждата за по-хубав и мирен живот, силата на българската държавност, дух и вяра, единството на народ и армия. Днес България е част от една съвременна международна система за сигурност. Изминалите години показаха, че българската армия е подготвена за новата си роля - с участието си в мироопазващи военни мисии и гарантиране на мира и сигурността в региона и континента. Вие, уважаеми воини от военно формирование 54 990, сте част от тези съвременни сили за сигурност! Бъдете винаги на ниво! Искам да ви пожелая сила на духа, воинска доблест и искрен патриотизъм и да пазите с достойнство честта на светите бойни знамена! Честит празник!" - каза в тържественото си слово кметът инж. Николай Иванов.
Сред официалните гости на площада бяха също зам.-председателят на Народното събрание Явор Хайтов, депутатите Красимир Богданов, инж. Петя Аврамова и Георги Божинов, областният управител Малина Николова, председателят на общинския съвет Борислав Стоев и зам.-кметовете инж. Красимира Георгиева и инж. Николай Йорданов.

След края на ритуала военните преминаха пред гражданството в тържествен марш.


Даниела Хитова

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM