Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ФАРИНГИТ И ЛЕЧЕНИЕТО МУ

Фарингитът е възпалението на гълтача (фаринкса) и дъгите около него. Чувство на заседналост в гърлото, което кара болният да покашля, с което смята, че ще "преглътне" това което е заседнало е най -характерния симптом. Обикновено фарингитът е хронично страдание. То е последица най-често на махането на сливиците в неподходящо състояние. Дискомфортът кара болният да търси често помощ при ото-рино-ларинголог. Последният включва антибиотик, с което състоянието временно се стабилизира. Тази стабилизация може да бъде по-продължителна и без антибиотик. Достатъчно е включването на багрилото трипафлавин под формата на воден разтвор. То унищожава стафилококите и стрептококите, които са най-честите причинители за активизиране на възпалителния процес. С клечка за уши се маже фаринкса и дъгите около него, както и сливиците. Това става след хранене сутрин и вечер. Един час след намазване не се пие вода, за да не се отмие лекарството. Намазват се и носните входове, тъй като продуцирането на стафилококи и стрептококи се извършва в тях. За да се повлияе и задната стена на носоглътката, трипафлавинът се прилага и като носни капки. След изтичане на единия час от намазване на гърлото се включва имуномодулатора ехиноцея. Той се прилага чрез смучене на таблетите. По такъв начин се стимулира естествената имунна заащита на устната лигавица, включително и тази на фаринкса. След таблетите еханацея също не се пие вода. Таблетите се прилагат три пъти дневно. Е една класическа прескрипция, не загубила своето терапевтично значение за лечение на фарингит. Я съдържа чист йод, амониев хлорид (нишадър), глицерин, и спирт. Йодът действа антибактериално. Нишадърът подкиселява средата на фарингеалната лигавица и оптимизира действието на чистия йод. Спиртът и глицеринът улесняват проникването на двете субстанции в дълбочина на лигавицата. Течността се приготвя. Не се прилага при пациенти, алергични към йод, както и при такива с нарушение в дейността на щитовидната жлеза. Намазването се извършва един път дневно след храна, в продължение на 4 - 5 дена. След намазването един час също не се пие вода.
Двата приготвящи се състава стабилизират състоянието и често елиминират необходимостта от включването на антибиотик. В случай на необходимост могат да се прилагат и на фона на антибиотик.

Иван УЗУНОВ,
Социален клиничен
магистър-фармацевт

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM