Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Папа Франциск:

СВЕТЪТ ИМА НУЖДА ОТ НЕЖНОСТ

Папа Франциск прикани хората да позволят на Бог да влезе в живота им, за да им помогне да се преборят с тъмнината и покварата, предадоха световните агенции.
Светият отец отслужи тържествена литургия за Бъдни вечер в базиликата "Свети Петър" във Ватикана. Това е второто Рождество Христово за Негово Светейшество начело на Римокатолическата църква, откакто беше избран за папа миналата година.
В своята проповед Франциск каза, че Рождество Христово е време, в което да си спомним, че Божието послание за мир "е по-силно от тъмнината и покварата".
"Присъствието на Младенеца ни поставя пред един прост въпрос: позволявам ли на Бог да ме обича", заяви папата. "Имаме ли куража да посрещнем с нежност трудностите и проблемите на тези, които са близо до нас...", каза той.
"Колко много светът има нужда от нежност днес, от Божието търпение, Божията близост, Божията нежност, каза Франциск. И добави: "Животът трябва да се посреща с доброта, с кротост".
Според Светия отец раждането на Исус в пещерата във Витлеем е събитие, което "премахва скръбта от поражението и нещастието от робството и довежда радостта и щастието".


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM