Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОФОРМЯНЕ НА КОЛЕДНА ПИТКА

Art Senses

Топлината, традициите и уютът наколедните и новогодишни празници предизвиква домакините да запретнат ръкави за изработката на собствени пити. Много с авариантите за оформлението на тозих ляб, а идеите още повече. Тук ние ще ви представим един оригинален и интересен начин за оплитане на коледна питка.
Замесете тесто и го поставете в хладилника за една нощ( или за най-малко 3 часа). Тестото от хладилник е много лесно за работа. Разделете на 4-5 равни топки. Разточете от всяка кръг, намажете го с масло и поръсете, ако желаете, с макови семена, сусам или друго. Поставете слоевете един върху друг и оформете правилен кръг. Очертайте и разрежете (наоколо 2 см до центъра) на осем еднакви триъгълника. Направете диагонален разрез в средата на всеки триъгълник. Вземете единния ъгъл и прехвърлете през задната страна, издърпвайки отпред. Направете това и с останалите триъгълници. В основата на всяка фигура направете малък разрез за декорация.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM