Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ ПОСРЕЩНА ГОСТИ
ОТ ДЕВЕТ ДЪРЖАВИ

Преподаватели и ученици от девет държави бяха приети от кмета на Враца инж. Николай Иванов. Гостите от Полша, Гърция, Кипър, Испания, Италия, Франция,Турция и Румъния са партньори по проект на ОУ "Васил Левски" във Враца. По проекта "Виж света през детските очи" партньорите работят вече две години. Уникалното в него е, че във всяка страна, където се провеждат срещите, се работи по една глобална тема.

За Враца и България темата е семейство и бит. Учениците, които гостуват в нашия град, са настанени във врачански семейства. Всички деца благодариха за голямото гостоприемство и разказаха, че са очаровани от града и природата. Огромно впечатление им е направил и българският фолклор.

Пред гостите кметът инж. Николай Иванов направи кратко представяне на града. "Основната полза от съвместната работа по проекти е комуникацията и това да се опознаваме, което е най-важно в съвременния динамичен свят. Разбрах, че сте видяли пещерата "Леденика" и съкровищата в Регионалния исторически музей. Надявам се да ви е харесал нашият град и да станете наши приятели. Пожелавам ви едни хубави и щастливи коледни и новогодишни празници!" - с тези думи инж. Иванов се обърна към гостите.


Даниела Хитова.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM