Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВСЕКИ ВТОРИ МИНИСТЪР С БАНКОВ КРЕДИТ

Десет от двадесетте министри в кабинета "Борисов" са обявили, че имат задължения към различни банки в декларациите си за конфликт на интереси, публикувани на сайта на специално създадения за целта регистър.
Вицепремиерът по социалната политика Ивайло Калфин има кредит в размер на 100 хил. лв. от "Уникредит Булбанк".
Другите двама вицепремиери в кабинета - Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, имат банкови задължения съответно от 9 хил. лв. в "ДСК Лизинг" и 25 хил. лв. в "Сосиете Женерал Експресбанк".
Сред заместниците на премиера Бойко Борисов единствено отговарящата за европейските политики Меглена Кунева е без кредит. Тя е посочила, че е председател на Борда на директорите на Европейски политически център, почетен президент на ЕКАС (НПО със седалище в Брюксел) и член на Борда на попечителите на Американския университет.
Сред министрите с кредити са Веселин Вучков, Ивелина Василева, Красен Кралев, Николай Ненчев, Петър Москов, Тодор Танев и Теменужка Петрова.
МВР шефът има задължения в размер на 12 800 евро към "Сосиете Женерал Експресбанк". Той е посочил също така, че е извършвал научнопреподавателска дейност в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград.
Колежката му от МОСВ е теглила заем в размер на 36 хил. евро от "Уникредит Булбанк", а министърът на спорта е със задължения от 479 514 лв. към ДСК. Кралев има и две кредитни карти - първата с лимит 20 хил. лв. от ДСК, а втората за 15 хил. евро от "Уникредит Булбанк". Освен това той е декларирал, че е в ръководните органи на сдружение "Глоуб Трейдинг Кралев и Борисов", на Българската асоциация за реакция, интеграция и спорт, на "Аутъфнаум медия", на Сдружение КВКЗОС и още 20 фирми, фондации и сдружения в областта на спорта и рекламата.
Министърът на отбраната е теглил кредит от 15 хил. лв. от "Общинска банка". Преди да заеме поста, той е бил в управата на две фондации и на Института по правни евростандарти.
Здравният министър пък има кредит в размер на 7 хил. лв. от ПИБ. Той е и с два трудови договора - с УМБАЛ "Св. Анна", където се води в неплатен отпуск, и с МУ - София за преподавателска дейност.
Образователният министър има задължения в размер на 16 хил. лв. към ДСК, а колежката му, отговаряща за енергетиката, разполага с две кредитни карти от ОББ с лимити 3 и 7 хил. лева.
Правосъдният министър Христо Иванов е бил е член на шест фондации, сред който са "Фора - Фондация за обществено развитие" и "Фотофабрика".
/КРОСС/


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM