Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ФОТОИЗЛОЖБА ЗА СЪВРЕМЕНЕН КАЗАХСТАН

Четиридесет и един фотоса за живота и настоящето на Република Казахстан от днес могат да бъдат видяни в голямата зала на Регионалния исторически музей във Враца. Изложбата бе инициирана и открита от почетния консул на Казахстан у нас Митко Солаков. Поводът е празнуваният на 1 декември Ден на първия президент на Република Казахстан. Този ден се чества в страната като национален празник от 2012 г. Датата е паметна заради първите общонародни избори за президент, проведени в независим Казахстан през 1991 г. Тогава с мнозинство от гласовете за президент на републиката е избран Нурсултан Назарбаев.
"За всички нас е привилегия, че точно на 1 декември във Враца се открива тази изложба, която представя живота и природата на Казахстан. Една страна далечна, но и близка на нас, защото много от сградите в Казахстан са дело на златните ръце на нашите строители. Благодарим, че Враца е едно от първите места, където тази изложба се представя" - каза при откриването кметът инж. Николай Иванов.
Водещо място в изложбата заемат снимки с президента на страната Нурсултан Назарбаев. Сред фотосите могат да бъдат видяни красивите природни гледки от националния парк "Алтън Емел" и Аралско море, майстори на занаяти и традиционни музикални инструменти. Врачани ще могат да разгледат също кадри от столицата Астана и от най-високия връх в страната - Хан Тенгри - 7010 м.

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM