Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОТКРИХА ТРИ АВТОМАТИЧНИ
НАБЛЮДАТЕЛНИ СТАНЦИИ
В МЕСТНОСТТА "ЗАМБИНА ПОЛЯНА"

Дирекция на Природен парк "Врачански балкан" към Изпълнителна агенция по горите на официална церемония откри трите автоматични наблюдателни станции в местността "Замбина могила", които са част от "Интегрирана система за наблюдение, опазване и охрана на животински и растителни видове на територията на парка".

Всяка една от станциите ще анализира непрекъснато 360 градусова зона. По този начин ще се извършва ранно откриване и оповестяване на зараждащи се пожари, точните координати на огнището, като същевременно ще се даде възможност да се следи операцията по гасенето на огнената стихия. С Интегрираната система ще бъдат извършвани наблюдения на развитието и динамиката на популациите на защитените видове птици и животни, фитосанитарното състояние на горските екосистеми и материално - техническата база.
В своето приветствие към гостите инж. Николай Ненчев - директор на ПП "Врачански Балкан" благодари на Главна дирекция Оперативна програма "Околна среда" за сътрудничеството, на община Враца и специално на архитект Данаил Дилков, който е оказвал съдействие по процедурите за изграждането на Интегрираната система, както и на фирмата строител "Телелинк" ЕАД.

" Ние отдавна мечтаем за това съоръжение и то най-после е факт - заяви той. - Надяваме се, системата да покаже такива технически възможности, които са нови за България и чрез нея да осъществяваме един цялостен мониторинг на територията на парка".


Изграждането на Интегрираната комуникационна система се реализира от фирма "Телелинк" ЕАД и е на стойност 815 124,14 лв. без ДДС. Системата е част от изпълнението на проект "Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП "Врачански Балкан", по Оперативна програма Околна среда 2007-2013 г., Приоритетна ос 3: Опазване и възстановяване на биологичното разнообразие. Проектът е на стойност 4 533 937,85 лева, от които 85 % е финансиране от Европейския фонд за регионално развитие, а 15 % е от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г."

 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM