Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОТКРИХА ОБНОВЕНА ЗЪБОТЕХНИЧЕСКА ЛАБОРАТОРИЯ ВЪВ ВРАЦА

      

Основен ремонт бе извършен на помещения на първия етаж в сградата на бившата Стоматологична поликлиника във Враца. В пет стаи е направена цялостна подмяна на дограмата и подовите настилки, поставени са окачени тавани и са боядисани стените. След ремонта помещенията са газифицирани и в тях отоплението ще се извършва на газ. Ремонтите са на обща стойност 26 308 лв. с ДДС, като средствата са осигурени от капиталовата програма на Община Враца. В обновените стаи e настанена медико-техническата лаборатория по зъбопротезиране, която е търговско дружество със 100 % общинско участие. До момента лабораторията се помещаваше на четвъртия етаж в същата сграда. "Изключително радостен съм, че успяхме да решим и тази задача. Благодаря на усилията на колектива за това, което те добавиха от ресурсите на дружеството за оборудването. Вече имаме една модерна медико-техническа лаборатория по зъбопротезиране. И се надявам, че това малко общинско дружество ще продължи да работи като досега. Без подкрепата на общински съвет това нямаше да стане, така че им благодаря чрез г-жа Малина Николова. Тъй като наближава краят на годината е важно да се отбележи, че през 2014-та по отношение на инвестиции и подкрепа в здравеопазването за първи път са вложени около 300 000 лева" - каза при откриването на обновената лаборатория кметът инж. Николай Иванов.
Основният ремонт бе започнат на 20 август и приключи на 22 септември, като бе извършен от фирма "Светлина - П" ЕООД. "От 61 години за първи път зъботехническата лаборатория е на правилното място, с добро оборудване и добри специалисти, и предлагаме най-добрата услуга в града. Искренно благодаря на кмета за прекрасните условия, при които ще работи екипът" - каза управителят на лабораторията Димитър Тончев.
В началото на тази година дружеството е изтеглило кредит от 10 000 лева, с които е обновена техниката. Със собствени средства е закупено ново обзавеждане на помещенията. Димитър Тончев подчерта, че за миналата година, сред регистрираните лаборатории във Враца, общинската зъботехническа лаборатория е заела 86 % от пазара. Днес дружеството получи от директора на РЗИ Анета Ставрова удостоверение за регистрация на новия си адрес. "Документът означава, че тази лаборатория отговаря на всички изисквания за зъботехническа лаборатория" - каза Ставрова. Във Враца има общо седем регистрирани лаборатории по зъбопротезиране, които обслужват 73 стоматолози.
Новата придобивка бе открита с водосвет за здравето на всички работещи в лабораторията. Водосветът бе отслужен от траянополския епископ Киприян в съслужение с врачански свещеници. Сред първите гости, поздравили лаборатните бяха също председателят на общинския съвет Малина Николова и зам.-кметът инж. Николай Йорданов.

Даниела Хитова

 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM