Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

60 ГОДИНИ РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "ХРИСТО БОТЕВ"

Своята 60-годишнина чества Регионалната библиотека "Христо Ботев" във Враца. За празника в града пристигнаха директори на библиотеки и гости от цялата страна.
"Изключителна чест е за мен да ви поздравя по повод 60-та годишнина от създаването на Регионална библиотека "Христо Ботев"! Значима е функцията и дейността на библиотеката още от самото й създаване и изграждането й като духовен център и място за просвета на широк кръг читатели. Като наследник на основаната през 1954 г. Окръжна методическа библиотека, днес тя е център за обществена информация, с модерна организация и богат библиотечен фонд. Книжовно богатство са редките екземпляри на речници и енциклопедии, с които надеждно се съхранява мъдростта на писаното слово и неговата ценност и непреходност. Съществено е и значението на врачанската библиотека като център за придобиване на компютърни умения и с възможността нейните читатели да имат достъп до дигиталните копия на книжния фонд! Всяко едно от тези достижения обогатява историята на Регионална библиотека "Христо Ботев" и съм убеден, че набелязаните цели са реално достижими, защото отдавна са станали жизнена кауза за целия колектив. Община Враца и занапред ще бъде ваш надежден партньор за развитието на богатите културни традиции в нашия град!" - с тези думи кметът инж. Николай Иванов се обърна към екипа на библиотеката и гостите.

Да поздравят с кръглата годишнина бяха дошли също народният представител Красимир Богданов, зам.-областният управител Иван Даков, председателят на общинския съвет Малина Николова и проф. Александър Димчев от СУ "Св. Климент Охридски".

Библиотеката е създадена на 24 декември 1954 година като Окръжна методическа библиотека. През 1966 г. получава наименованието си Христо Ботев, а от 2006 година е преобразувана в Регионална библиотека.

Започнала с фонд от 7000 тома, днес библиотеката притежава над 253 000 библиотечни документи от всички отрасли на знанието. Регионалната библиотека "Христо Ботев" посреща своята 60-годишнина с близо 4500 нови читатели годишно, 90 000 посещения реални и виртуални чрез функционалния сайт на библиотеката и профилът и в социалните мрежи.

Даниела Хитова 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM