Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЧАНИ НЕ ИСКАТ ДА ИМА УЛИЧНА ТЪРГОВИЯ
ПО ЦЕНТРАЛНАТА ПЕШЕХОДНА ЗОНА

. Над 12 500 души участваха в анкетата

Искате ли по бул. "Никола Войводов" да има улична търговия - с този въпрос се обърна към врачани кметът инж. Николай Иванов. Анкетата бе поставена на официалния сайт на Община Враца, на сайтовете на медиите "Дарикнюз", "Конкурент", "Зов нюз", "Трибали", "Зов за истина" и в групата "Кажи на кмета" в социалната мрежа "Фейсбук". Допитването продължи една седмица и в него се включиха над 12 500 участници. В официалния сайт на Общината гласуваха 11 978, а на останалите места - общо над 500 врачани. Резултатът е единодушен навсякъде - врачани не желаят по централната пешеходна зона на Враца да има улична търговия. В сайта на Общината съотношението на желаещите да има улична търговия към нежелаещите е 44 % към 55 % в полза на нежелаещите. Във всички останали сайтове разликата в полза на нежелаещите е по-голяма. На сайта на "Зов за истина" нежелаещите са 92 %, спрямо 8 % на желаещите. В "Зов нюз" съотношението е 81 % против срещу 19 % за. На сайта на "Конкурент" да няма улична търговия настояват 59 %, а да има - 40 на сто. В "Дарик" и "Трибали" резултатите са приблизително еднакви - 70 % са против уличната търговия, а 30 % - за. Не искат улични търговци 63 % от гласувалите в групата "Кажи на кмета", а за тях са 37 %.
Идеята за проучването на общественото мнение се породи след поредния възникнал обществен спор относно това как да изглежда централната пешеходна зона на Враца.

Даниела Хитова 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM