Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ: "ИМАМЕ ГОТОВНОСТ ЗА ЗИМАТА"

Общинската фирма "БКС", която е ангажирана със снегопочистването във Враца, има готовност да посрещне зимния сезон. В това се убедиха на място в базата на дружеството кметът инж. Николай Иванов и заместникът му по устройство на територията инж. Николай Йорданов. Пред тях управителят на "БКС" Момчил Младенов отчете, че разполагат с общо 36 машини за снегопочистване. От тях 20 са собствени, 16 - наета техника от земеделски производители. И през този сезон движението на техниката ще се следи от GPS-система, която ще бъде включена на 1 ноември. На всички снегорини, които почистват града, ще има поставени табели с логото на комуналното дружество и надпис "БКС - партньор". В склада към момента има 150 т сол, 50 т пясък, 100 кубика луга и 3 т калциев двухлорид. Според специалистите те са достатъчни за обезпечаване на обработката на над 90-километровата улична мрежа в града за първите два месеца. Предстои да се направят заявки за допълнително снабдяване с инертни материали.

След заповед на кмета е сформиран организационно-технически щаб за зимно почистване и поддържане на улиците в региона. В "БКС" вече има дежурен, който следи прогнозите и пътната обстановка и при необходимост изпраща снегорините.
Различното през този зимен сезон е, че Агенция "Пътна инфраструктура" няма да възлага на общините да почистват участъците от републиканската пътна мрежа, които минават през градовете. От областните пътни управления вече са избрали подизпълнители, които ще се грижат за тези райони. За Враца е подписан договор с "Пътинженеринг - М". Между ръководствата на тази фирмата и на комуналното дружество се е провела работна среща, на която са уточнени зоните на почистване, като целта е да не остане непочистен участък в града.
"Другият приоритетен въпрос, по който провеждаме разговори с "БКС", е ръчното снегопочиствоне на пешеходните зони във Враца. Тази зима няма да имаме наети по програмите за временната заетост, на които в предишни години възлагахме снегопочистването в кварталите "Дъбника" и "Медковец". Имаме уверенията на г-н Младенов, че с преразпределение на хора от тяхната фирма, а при необходимост и с наемане на сезонни работници, и тази задача ще получи своето успешно решение" - каза инж. Николай Иванов.
Предстои да бъде избран изпълнител на снегопочистването на общинската пътна мрежа. На днешната среща бе договорено в кратки срокове, във всички малки населени места от региона, "БКС" да извърши доставка на инертни материали, необходими за зимната поддръжка на пътищата.
В следващия понеделник кметът инж. Николай Иванов ще свика общинския щаб по бедствията, за да бъдат разпределени отговорностите при евентуално бедствено положение през зимата.
От "БКС" обявиха телефон, на който гражданите могат да подават своите сигнали за непочистени участъци през зимата - 092/64-54-76.

Даниела Хитова 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM