Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗАВЪРШИ ПЛАНОВИЯТ ГОДИШЕН РЕМОНТ
НА ШЕСТИ БЛОК

На 20 октомври 2014 г. завърши плановият годишен ремонт на шести енергоблок на АЕЦ "Козлодуй". След извършена проверка и получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране, в 10 часа и 27 мин. блокът бе включен в паралел с електроенергийната система на страната.
По време на годишния ремонт, започнал на 13 септември, успешно бяха изпълнени планираните ремонтни дейности, профилактика на оборудването и на системите на блока. В ремонтната програма беше включено изпълнение на дейности по проектите за продължаване на срока на експлоатация, мерки от Националния план за действие след проведените стрес тестове и за повишаване на топлинната мощност до 104%, както и значими допълнителни дейности, вследствие на установени след спирането дефекти по оборудването. В рамките на престоя реакторът на 1000-мегаватовия шести блок бе презареден със свежо ядрено гориво за следващата горивна кампания.
Другият 1000-мегаватов пети енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" - работи с пълно натоварване на мощността в съответствие със съгласувания график с "Електроенергиен системен оператор" ЕАД. 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM