Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

"МАРА ВРАЧАНКА"

За първи път тази година празникът на старата градска песен "Мара Врачанка" се провежда в два последователни дни- на 17 и 18 октомври. Поводът е петнадесетата годишнина от първото издание на празника.
На 17 октомври - петък, от 18 часа, в Градската концертна зала, ценителите на старите градски песни имаха удоволствието да чуят носителите на награди от предишните издания. В гала-концерта се представиха групи и индивидуални изпълнители от Враца, София, Дупница, Козлодуй, Мездра, с. Игнатица, с. Завет, Бургаско и Лом.
На гала-концерта се представи за първи път и изпълнение на песента "Мара Врачанка" в съпровод на духов оркестър. Специален поздрав към участниците поднесе Бони Милчева - певица и водеща на предаване за стари градски песни "Ако зажалиш".

Конкурсната програма на празника се провежда на 18 октомври от 10:30 ч. отново в концертната зала на Община Враца. За участие са се записали 39 групи, 7 дуета, 1 квартет и 9 индивидуални изпълнители, като общият брой на участниците надхвърля 500. Публиката ще може да види 14 нови групи и индивидуални изпълнители от Плевен, Габрово, Севлиево, Дебелец, Тотлебен, Сухиндол, Лясковец, Полски Тръмбеш, Етрополе.

Поздрав към участниците във фестивала поднесе кметът на Враца инж. Николай Иванов.

Жури на празника традиционно ще бъдат Бони Милчева, Томислав Аспарухов и Димитър Панов.
Рецитал след приключване на конкурсната програма ще изнесе Мария Петрова- утвърдена певица на стари градски песни.
 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM