Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЖИРИНОВСКИ НАПАДНА ПЛЕВНЕЛИЕВ

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски нападна българския президент Росен Плевнелиев. Ябълката на раздора се оказа интервюто му за "Frankfurter Allgemeine Zeitung", в което определя Русия като агресор. Крайно десният националист нарича Плевнелиев "негодник" и "лакей на ЦРУ".
На въпрос на водещия по една от руските национални телевизии как разбира изказването на Плевнелиев, Жириновски обясни в типичния за него стил: "Той въобще не познава историята. Президентът трябва да отвори малко български учебници. Руските войници, спасили България от турското господство, и те ли са националисти? Паметникът на руския войник Альоша все още стои. Цяла България е благодарна на руснаците за освобождението, стои и паметникът на Алексадър II - Цар Освободител. Те трябва да ни пълзят в краката, а вместо това и в Първата, и във Втората световна война бяха против нас, а днес са в НАТО. За руснаците, убити в Донбас, нищо не казват? Кой ги уби".
Напрежение между България и Русия породи изказване на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин по адрес на българския министър на отбраната Велизар Шаламанов и на служебния кабинет "Близнашки". В профила с в "Туитър" той обвини българския премиер Георги Близнашки, че е предал Русия. "Някой си Шаламанов убедил премиера Близнашки още веднъж да предаде Русия", написа Рогозин.
От българска страна последва остра реакция с позиция на Министерството на външните работи. Ден по-късно Кремъл реагира на същото интервю на българския президент пред Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Москва смята за недопустими изявленията на президента на България, че Русия е агресивна държава, заяви говорителят на руското Външно министерство Александър Лукашевич.
(Vsekiden.com)

 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM