Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

РЕЦЕПТАТА НА Д-Р ГЕОРГИЕВА

Предназначена е за лечение на пърхот. Представлява комбинация от няколко компонента - салицил, ментол, танин, преднизолон, глицерин и спирт. Салицилът действа противогъбично и излющващо. Ментолът подтиска сърбежа. Танинът ограничава възпалението. Преднизолонът има неспецифично противовъзпалително действие. Глицеринът омекотява. Спиртът е средата, в която са поместени цитираните субстанции. Това е класиката, която покойната, известна дерматоложка на Враца, създаде. Рецептата беше търсена, поради добрия лечебен ефект. Не трябва да се забравя, за да помага на нуждаещите се.
При силно изразена себорея реших да добавя сяра, с което оплакванията значително намаляват. При изразен косопад - тотален или гнездовиден, към споменатите по-горе компоненти се добавят допълнителни. Бензоена киселина, засилваща притока на кръв и хранителни вещества към корена на косъма. Включвам и витамин "B6", който подобрява обменните процеси на скалпа. Хининът и кофеинът подобряват силно кръвообръщението на кожата на главата. Индивидуалното състояние на пациента определя кои съставки се включват в състава. Микстурата се приготвя в аптека. Преди употреба, енергично се разклаща. Втрива се с масажни движения с марлен тампон в скалпа сутрин и вечер. При гнездовиден косопад (косопас), масажирането е по-обилно в обезкосмените участъци. Препоръчвам миенето на косата да бъде не по-често от два пъти седмично - да се осъществява с шампоана, който косата най-добре понася или с български бебешки сапун. По време на лечението козметиката да се изключи. Микстурата лекува следствието - косопада, но не отстранява причината, която го е породила. Тази причина трябва да бъде открита, за да бъде траен лечебният ефект.
Благодаря на покойната доктор Георгиева, която създаде състав, който с фармакологични подобрения пациентите отново могат да използват с добър ефект.

Иван УЗУНОВ
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM