Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ХОДОРКОВСКИ ИМА ДЯЛ
ВЪВ ФИНАНСИРАНЕТО НА ВОЙНАТА В ДОНБАС

Изданието "The Kiev Times" в Израел съобщи, че паричните средства за чуждите наемници и наказателните батальони в Украйна постъпват постоянно от активите на руския бизнесмен Михаил Ходорковски.
Съгласно данните на "The Kiev Times", финансирането идва от личните сметки на бившия олигарх, който в момента се намира в САЩ.
Финансовите средства, предназначени за борба с опълчението в Донбас са планирани тази есен чрез учредената от Ходорковски през 2004 г. междурегионална обществена организация "Отворена Русия" и международния благотворителен фонд "Open Russia Foundation", пише още изданието.
"Средствата ще пристигат още тази есен под формата на оказване на хуманитарна помощ и благотворителна дейност. В плановете на предприемача влизат привличането в съвета на директорите на организацията на представители на големи европейски компании и северноамерикански бизнес структури, както това бе организирано по-рано в периода на създаването и функционирането на обществените организации и фонда през 2001 - 2004 г.", пише още източникът.
По информация на израелски политик, през юли 2014 г.
Ходорковски се е свързал с ръководителя на големия суверенен инвестиционен фонд на ОАЕ dia Abu Dhabi Investment Authority, за да може той да даде заем в размер на 30 млрд щатски долара за инвестиции в икономическия и отбранителния сектор в Украйна. Това ще позволи на украинската страна да получи необходимите финансови средства , заобикаляйки МВФ.
Освен това, според източника, търговските структури на САЩ планират да придобият редица въгледобивни предприятия в Луганска област, които в последствие да използват за място за складиране на токсични отпадъци при сътрудничеството с губернатора на Днепропетровска област Игор Коломойски.

(КРОСС)


 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM