Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРОВЕРКА НА СИСТЕМАТА
ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Проверка на техническото състояние на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и въздушна опасност ще се извърши във Враца на 13 октомври (понеделник) от 13.00 часа. Проверка ще се извърши и на функционалните възможности за задействане на интегрираната Локална система за оповестяване на АЕЦ "Козлодуй" в 30 километровата зона около ядреното съоръжение.
Целта е да се провери техническото състояние и готовността на изградената система, да се тренират и повишават уменията на служителите на Националния оперативен център на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- МВР, Регионална дирекция "ПБЗН" - Враца и на АЕЦ "Козлодуй" за реална работа и задействане на излъчването на акустични сигнали и информация на живо. Цел на проверката е и гражданите да привикват с разпознаването на националните сигнали за тревога и съответно - край на тревогата.
Акустичните сигнали на сиренната система и гласовата информация за тревога ще бъдат задействани още в градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив Русе и Смолян.
Тестове се провеждат два пъти годишно - през месец април и месец октомври. 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM