Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПОЧИНА
ИНЖЕНЕР ВОЙСЛАВ БУБЕВ

На 6 октомври 2014 година почина инж. Войслав Бубев - Строителят, Кметът, Почетният гражданин на Враца, Човекът, който има особено големи заслуги за развитието на Враца и Врачанския край.

Инж. Войслав Киров Бубев е роден на 2 януари 1940 година в село Галиче, Врачански окръг. Завършва Висш институт по архитектура и строителство - София". През 1966 година започва работа като строителен техник и главен инженер в Строителната организация. По късно е генерален директор на Строително-монтажен комбинат - Враца. През 1987-1988 г. е секретар по строителството на Област Монтана /за Северозападна България - Враца, Видин, Монтана/.
След промените, през 1989-1991 г. е издигнат за кмет на временната управа на Враца. От 1992 г. до 1999 г. е директор на строително предприятие в системата на "Главболгарстрой" в Казахстан. Носител е на най-високия орден на Казахстан, Почетен гражданин на Казахстан. От 1999 г. до 2003 г. е зам. кмет на Община Враца. От 2003 до 2007 година е кмет на Община Враца. Под негово ръководство започва усилено изграждане и ремонт на инфраструктурата на града, на детски заведения, училища, Окръжната болница, социални заведения, изграждане на детски и спортни площадки.

Стопанинът на града - така го наричаха не само строителите.
Под ръководството на инж. Бубев са построени над 300 обекти, сред които едни от най-важните и емблематични за Враца и Врачанския край. Той строеше и когато беше най-трудно - в годините на Преход - и полагаше огромни усилия градът ни да не тръгне по нанадолнището и разрухата. Той не само бе радетел, той се бореше Враца отново да заеме исторически завоюваното място на водещ икономически и духовен център на Северозападна България.
Животът му бе пример за всеотдайност към хората, за изключителен професионализъм и Съзидание.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!

 


 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM