Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВЕСКО ЛАЗАРОВ - С ПРИЗА НА ВМРО
"БУДИТЕЛ НА 2012 ГОДИНА"

Веско Лазаров е носител на приза на ВМРО - "Будител на годината" за 2012 г. Наградата за утвърждаване на традиционните български ценности и култура му беше връчена на 1 - ноември от председателя на Областния комитет на ВМРО-Враца Красимир Богданов с думите - "благодарим на г-н Лазаров, че в днешното негероично време, продължава по своя неподражаем начин да възкресява спомена за миналото и забравените ни герои. Книгата "Пантеони", която натежа при нашия избор е още една врата към опознаването им. Тя е послание към тези млади хора, които и днес са с нас". Веско Лазаров получи специална статуетка, грамота, българския национален флаг и патриотична българска литература.

"Пантеони" е художествено-документално издание. Авторът представя революционните комитети във Враца преди Освобождението; своята гледна точка за апостолите Стоян Заимов, Иваница Данчов, Никола Обретенов, Георги Апостолов; спомени за Възнесенското училище във Враца и за големите врачани Тодор и Димитър Бучински; за Христо Ботев и лобното му място, за неговия паметник и Ботевския комитет и други исторически събития и личности; преданията и легендите, останали в Пантеона на народната памет.


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM