Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОСИГУРЯВАТ ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА ВРАЦА

Малчуганите от всички детски градини в община Враца и през новата учебна година редовно ще получават пресни плодове и зеленчуци. Община Враца за поредна година е заявител по схемата "Училищен плод" към Държавен фонд "Земеделие". Програмата обхваща 2413 деца, като в детските градини два пъти седмично ще бъде доставян пресен зарзават. Стойността на доставките е малко над 79 000 лева с ДДС. Снабдяването ще стартира от 1 ноември и ще продължи до 31 май 2015 г.
Да се формират навици за здравословно хранене у децата, да имат храна, богата на витамини и да научат повече за плодовете и зеленчуците, са част от целите при участието на Община Враца в схемата "Училищен плод". Програмата в детските градини се съпътства от прилагането на педагогически мерки, като посещения в земеделски стопанства, отглеждане от учащите се на плодове и зеленчуци, беседи, разпространение на брошури, създаване на интернет страници и видеоклипове, организиране на празници, игри, викторини и изложби. Тези инициативи възпитават в децата култура на храненето и трайни навици за здравословен начин на живот.

Даниела Хитова 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM