Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КАТЕРАЧИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ
ПРИСТИГНАХА ВЪВ ВРАЦА

Над 200 катерачи от различни държави пристигнаха във Враца, за да се включат в Световния алпийски събор "Petzl roct rip 2014". Градът е базов лагер за България в тазгодишното издание на събора. В подножието на прохода "Вратцата" се събраха участници от над 20 страни - Франция, Швеция, Словения, Испания, Италия, Белгия, Република Чехия, ОАЕ, САЩ, Унгария, Турция, България и други. Сред катерачите, дошли във Враца, са световните имена в този спорт - Нина Капрез, Седрик Лашат, Ензо Одо, Жером Пуво, Филип Рибиер и Мумин Карабас.

"Изключително горд и радостен съм, че Враца е домакин на Световния алпийски събор. Вярвам, че съвместно с дирекцията на Природен парк "Врачански балкан" и Българската федерация по катерене и алпинизъм ще успеем да докажем нашите възможности за провеждане на събитие от такъв ранг и ще бъдем гостоприемни домакини за всички наши гости. Надявам се тези дни във Враца да бъдат наистина запомнящи се за катерачите. Изказвам своята благодарност към световните медии "Discovery" и "National Geographic", които ще направят филми за събитието във Враца и така ще популяризират възможностите за алпийско катерене и туризъм тук и в региона" - подчерта на пресконференцията по повод събитието кметът инж. Николай Иванов.

В брифинга се включиха също Петко Тотев - зам.-председател на БФКА, Николай Ненчев - директор на дирекцията на ПП "Врачански балкан" и Ерван льо Лап - мениджър "Международни събития и спонсорство" в "Petzl".
Участниците в Световния алпийски събор ще гостуват във Враца до 19 септември. Програмата предвижда скално катерене в района на прохода "Вратцата", където са едни от най-добрите скални масиви в Югоизточна Европа, презентации и прожектирането на филми, заснети при изкачвания в различни райони на света. След Враца турнето ще продължи в Карлуково и Рила планина, Македония, Гърция и Турция.


 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM