Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

СПЕШНА НУЖДА
ОТ РАБОТНИ МЕСТА И ДОХОДИ

. Пресконференция на Янаки Стоилов и Георги Божинов

Досегашният народен представител от Врачанския край Янаки Стоилов и водача на листата за изборите на 5 октомври 2014 г. Георги Божинов дадоха пресконференция. "Преди малко повече от година като кандидат народен представител тук поех щафетата от Георги Божинов, сега му я връщам, но бързам да кажа, че част от моето сърце и в миналото, и в бъдещето остава във Враца"- каза Янаки Стоилов.
"Коалиция БСП - лява България" ще открие кампанията си на 5-ти септември със скромно мероприятие, а не с голям концерт, като "спестените" пари, около 60 хиляди лева ще дари за възстановяване на Община Мизия.
Янаки Стоилов представи свършеното от БСП за врачанско през последната година, като отдели три важни теми - отпуснатите близо 20 милиона лева от правителството на Орешарски по инвестиционна програма "Растеж и развитие на регионите", възстановяването на военното поделение във Враца и обратното придобиване с възможност за рестарт на "Химко".
Кандидатите за депутати от региона, каза Стоилов, трябва да кажат какво мислят за възстановяването на част от производството и дали биха работили за това. "Не приемаме някакви съдебни или административни процедури да бъдат основание за решаване на този въпрос. След като беше създадена специална компания към БЕХ остава да бъде извършено това придобиване и да се търсят пътища за частично възстановяване и продължаване на дейността"
За военното поделение са предприети редица действия, предвидени са средствата и промяна в Закона за възрастовата граница за приемане на военнослужещи. "Не можем да приемем факта, че в цяла Северозападна България няма да има поделение на въоръжените сили".

Георги Божинов разказа как преди години с Янаки Стоилов са отстоявали важните за развитието на Северозапада проекти - моста под "Петрохан" и скоростния път Видин - София. "От двата приоритета остана един - пътят от Видин до София с четирите лота". Търговете за най-невралгичния лот - "Мездра - Ботевград" бяха насрочени. На 14 август временното правителство отмени избора на изпълнител и процедурата за строителен надзор. Вместо това пусна едно сладникаво съобщение как тези пари ще отидат за магистралата, как Варна не може да съществува без "Хемус" и как за тези четири Лота ще се търсят пари от национално финансиране и Европейската банка за развитие.
Водачите от Коалицията от Видин, Враца и Монтана ще организират протест за пренасочване на средствата за този приоритет.

В предстоящата кампания да се избират политики, не персони, призова Цветелина Дамяновска, която е втора в листата на коалицията. Тя обърна внимание на важността на военното поделение за Враца и Северозапада. "Имам съмнения, че ако "БСП - лява България" не успее да сформира самостоятелен кабинет, това ще остане само едно добро намерение... Хората тук имат спешна нужда от работни места и от доходи, затова е нужна социална, лява политика."
 


.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM