Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

АЛПИНИСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ ПРИСТИГАТ ВЪВ ВРАЦА

От 15 до 19 септември Враца ще бъде домакин на Световния алпийски събор "Petzl roctrip 2014". "До момента заявки са подали 178 души, но се очаква в града ни да пристигнат между 300 и 500 алпинисти от цял свят, като в групата ще са и световно известни катерачи. Официалните гости са 34 (организаторите от "Petzl", алпинисти и журналисти)" - обяви кметът инж. Николай Иванов. Палатковият лагер, караваните и автомобилите ще бъдат разположени в началото на с. Згориград на специално определени за това места. Програмата, освен катерене, включва и традиционна вечер с музикална програма и характерни за региона сувенири и ястия.
През миналата година катерачното турне бе в Китай, а тази година организаторите са избрали едни от най-добрите скални масиви за катерене в Югоизточна Европа. Съборът започва на 10 септември в Румъния и ще продължи 38 дни, като пет от тях ще са във Враца. След това турнето ще продължи в Карлуково и Рила планина, Македония, Гърция и Турция.
Събитието ще бъде отразено от екипи на телевизиите "Discovery" и "National Geographic".

"Организатори на събитието сме Община Враца и Дирекцията на ПП "Врачански Балкан". Това ще е едно изключително мащабно мероприятие, което ще популяризира Враца не само сред катерачите, но и в цял свят- сред зрителите на двете големи телевизии, чиито екипи ще са тук", допълни кметът на Враца.
 


.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM