Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДА СЕ СПРЕ С НАГНЕТЯВАНЕТО НА НАПРЕЖЕНИЕ

Във връзка със ситуацията след наводненията в Област Враца, Областният управител на Област Враца инж. Венцислав Василев свика част от членовете на Областния съвет по сигурност - Враца и кметовете на общините в областта.
Основната цел на срещата бе да се обсъдят последствията от наводненията след обилните дъждове в област Враца.

Областният управител на област Враца изрази възмущението си от действията на представители на общинската администрация в Мизия. "Недопустимо е длъжностни лица да говорят пред медиите и да внушават неверни неща. Трябва да се спре това нагнетяване на напрежение и да се помисли за хората, които пострадаха при бедствието", заяви инж. Венцислав Василев.
Установеното от проверката, направена от прокуратурата, е че общата площ на водосбора на река Скът е 1396 кв. км., което представлява малко повече от 70 % от територията на област Враца, това заяви прокурор Асен Пашански от Окръжна прокуратура - Враца.

При проверка на 39 язовири в община Борован са установени частични пробиви на стената на яз. "Стубеля" и яз. "Церов дол". Общо обемът на тези 39 язовири е около 30 млн.куб.м. Водата, която се е разляла в региона е 300 млн. куб.м.
Г-н Пашански подчерта, че и двата язовира са над яз. "Братковец", който няма разрушени стени и има обем 1,2 млн. куб. м. Становището, е че тази вода, която е преляла от двата язовира, е останала изцяло в яз. "Братковец".
Областният управител призова за пореден път да не се нагнетява напрежение в жителите на Мизия и да се спекулира с невярна информация, а трябва да се помисли за хората.

Стиляна Стоянова


 


.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM