Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОТКРИХА ОБНОВЕНИЯ ПАЗАР ВЪВ ВРАЦА

Завърши основният ремонт на пазара на ул. "Ген. Леонов" във Враца, който съществува на това място повече от 50 години. Днес бе направено официалното му откриване. "Най-сетне, след толкова години, имаме един модерен, съвременен пазар, който е придобивка за всички. Радвам се, че успяхме бързо и в срок да реконструираме пазара. Искам да благодаря на ангажираните с ремонта, на фирмата-изпълнител "Ценит Петков" ООД, на всички търговци, които преживяха доста несгоди през тези три месеца, в които работихме тук, на моите колеги, участвали в подготовката на проекта и при реализирането му. Да си пожелаем "на добър час"! Да ползваме тази придобивка със здраве и да продължим напред с важните задачи, които ни предстоят. Съвсем скоро започва основният ремонт на ул. "Ген. Леонов", така че ще имаме една хубава централна зона в града" - каза при откриването кметът инж. Николай Иванов.

В обновяването на бившия кооперативен пазар бяха вложени 312 564 лв. с ДДС. Парите са от капиталовата програма на Община Враца за тази година. Изпълнител на обекта бе врачанската фирма "Ценит - Петков" ООД.

Ремонтът започна на 11 юни. Обновена и асфалтирана е цялата площадка на пазарното пространство, като е запазена планировката на две нива. Направен е ремонт на съществуващите масивни сгради, в които се помещават част от търговските обекти. На покривите е поставена нова хидроизолация. Фасадите са отремонтирани и пребоядисани. Над двете пространства на площадката са монтирани модерни слънцезащитни съоръжения. Доставени са търговски маси. Водоотвеждането на пазара се осъществява по система от олуци и водостоци. Направена е нова канализационна система на площадката. Над линията на движение на клиентите са монтирани осветителни тела. Поставени си пейки и цветарници. Направен е цялостен ремонт на тоалетната и обновяване на оградата на пазара. Преасфалтирани са и двата подхода към ул. "Ген. Леонов" и ул. "Проф. Д. Йоцов" и паркингът към пазара, възстановени са тротоарните настилки към подхода от ул. "Проф. Д. Йоцов".
За здравето на всички търговци на пазара и на техните клиенти водосвет отслужи траянополският епископ Киприян.

 


.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM