Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ "ДАНИ БАНИЦЕ"

На 16 и 17 август представители на Община Враца и на читалищата в селата Паволче, Згориград, Баница, Челопек, Девене, Оходен, Тишевица и Бистрец взеха участие в кулинарния фестивал "Дани банице" в град Бела Паланка - Сърбия. Нашите участници бяха подготвили традиционни за региона баници, с които се включиха в двете конкурсни категории - за сладки и солени баници.
Фестивалът "Дани банице" се организира в китния сръбски град за 9-ти път от Общината на Бела Паланка и туристическата организация в града. В тридневната програма на фестивала освен местните кулинари се включиха и представители на три български общини - Враца, Ловеч и Троян. Авторитетно жури, председателствано от Йован Вукелич от Националната Асоциация на майстор-готвачите на Сърбия, оценяваха 900-те баници, участващи в конкурса.
Фестивалните дни включваха и конкурси за малки кулинари, презентации и концерти. Участваха представители на посолствата и техните деца от Канада, Индия, Гана, Иран и Австралия. Нашите участници получиха почетни грамоти. На специално организираната среща с кметското ръководство на Бела Паланка бяха договорени бъдещи контакти между двете общини в областта на туризма, културата, спорта и образованието.
 


.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM