Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

БЛИЗО 5 500 000 ЛЕВА ПОИСКА ОБЩИНА ВРАЦА ОТ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

Близо 5 500 000 лева поиска Община Враца от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Това обяви кметът на Община Враца на традиционния Ден на кмета. На срещата с кметовете на населени места, кметските пълномощници и наместници се дискутираха действията, които Община Враца е предприела след наводнението на 31 юли и 1 август тази година.
Инж.Иванов обяви, че на 12 август Община Враца е внесла документи за възстановяване на щетите от наводненията, които са върху публичната инфраструктура и водоемите.

Статистика е следната:

На този етап усилията на общинското ръководство са насочени към осигуряване на необходимата техника и инертни материали по селата, с която да се отстранят поражения, които са аварийни и не могат да се отлагат до решението на МС за отпускане на средства.
Кметът на общината инж.Николай Иванов представи и обобщена справка за нанесените щети върху наводнените къщи. Те са 153 и тяхното разпределение по села е следното:
с.Девене - 42 къщи; с.Горно Пещене -25 къщи; с.Бели извор - 20 къщи; с.Голямо Пещене-17 къщи; с.Баница-13 къщи; с.Вировско -1 къща;
с.Тишевица -2 къщи; с.Върбица - 3 къщи; с.Мраморен -3 къщи; с.Лиляче-7 къщи; с.Чирен-9 къщи; с.Три Кладенци-5 къщи; с.Косталево-1 къща;
с.Власатица-5 къщи.
Тези къщи са посетени от комисия от общинската администрация. Направен е оглед на място и са констатирани поражения, които са основно върху битова техника, мебели, стопански постройки, домашни животни, фураж, дърва за огрев и др.
На територията на общината са констатирани и конструктивни изменения на жилищни сгради в с.Голямо Пещене, с.Баница, с.Девене и с.Три Кладенци.
В с.Девене са срутени две паянтови къщи, а една амортизирана къща ще бъде премахната. В с.Оходен също ще бъде премахната една амортизирана къща.
Относно подпомагането на нуждаещите наши съграждани, на срещата бяха изяснени реда и начина за отпускане на еднократна финансова помощ от Общинския съвет на лица, пострадали при бедствия, аварии и пожари. Кметовете на населените места ща запознаят своите съграждани с тях и ще съдействат при изготвяне на документите им.
Още от следващата седмица пострадалите от наводнението ще бъдат посетени от служители на Агенцията за социално подпомагане-Враца със съдействието на общината и на място ще им бъде оказана помощ при подаването на документите за отпускане на еднократна финансова помощ.
 


.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM