Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ТЕАТРАЛНА ГРУПА "ТЕМП"
ЗАМИНАВА ЗА МОРСКИ ФЕСТИВАЛ

Момичетата и момчетата от театрална група "ТЕМП" отново са на път - сега, за да нажежят атмосферата в Царево - в рамките на осмото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите", чиято атрактивна част традиционно са те. Режисьорът Георги Врабчев и младите театрали за пореден път ще изумяват публиката по морето с опасната игра с огъня, която стана запазена марка на врачанчетата. На тях се крепи не само логистичната организация на фестивала, но и официалната церемония по откриването му. На това издание на "Жреци на музите" те ще пресътворят и вълшебния текст на "Пепеляшка" по Шарл Перо пред публиката във ваканционно селище "Лозенец".

Международния младежки фестивал "Жреци на музите"традиционно се провежда от 20 до 30 август в община Царево. Южното Черноморие ще е бляскава сцена за талантливи деца и младежи от България, Полша, Русия, Украйна, Холандия и Латвия, съобщават организаторите - сдружение "Темп арт" и Община Царево. Фестивалът "Жреци на музите", известен още и като "Малката Аполония", е чакано събитие от всички традиционни участници, както и от публиката по Южното ни Черноморие.
Фестивалът е младежки арт форум, на който си дават среща любители и почитатели на всички видове изкуства - певци, музиканти, танцьори, актьори, художници, самодейни читалищни и училищни състави, както и професионалисти. Фестивалната програма е изпълнена с много концерти, театрални спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги. Организаторите напомнят, че фестивалът няма конкурсен характер, а вече осма година следва една романтична цел - да събере под небето на Царево млади творци от цял свят, които да представят културните традиции на своите държави, но най-вече - да бъдат заедно, млади и усмихнати, необременени от състезателни амбиции за награди.
Този август се очаква да събере над 350 деца и младежи , преминали предварителна селекция, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници от над 20 творчески школи, студии и формации от страната и чужбина. Фестивалът е пътуващ и участниците имат уникалната възможност всяка вечер да се изявяват на открити сцени в Царево, Лозенец, Ваканционно селище "Лозенец", Китен, Ахтопол и Синеморец.
Част от летните изненади на фестивала е традиционният, пети поред рок маратон на 23 август в Царево, който ще радва любителите на по-твърдия саунд. На сцената в морското градче ще свирят бг бандите Soulsburn, Electric Dragon и Crashbrake, а на 25 август отново Царево е домакин на джаз вечер с участието на певицата Невен Петрова, която ще ни поведе заедно с музикантите Сашо Куманов, Емил Пехливанов и Христо Минчев в поредното джаз изкушение, за да посветят публиката в магията на джазовия дамски блус и боса-новата.
За първи път на тазгодишното издание на фестивала ще има отделен театрален афиш - под открито небе, във Ваканционно селище "Лозенец" млади актьори ще пресътворят магията на любими пиеси - от "Пепеляшка" на Шарл Перо до екзистенциалните драми на Ибсен.

Гергана Кръстева

.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM