Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОБЩИНА ВРАЦА ПРЕЖИВЯ ВТОРА КРИТИЧНА НОЩ, ОБСТАНОВКАТА СЕ УСПОКОЯВА

Втора критична нощ преживяха част от жителите на община Враца. След 21.30 ч. снощи започнаха обилни валежи. В селата Девене, Чирен, Горно Пещене, Голямо Пещене и Върбица дъждовете отново бяха с голям интензитет. "Валежите продължиха до към 3 часа през нощта, което доведе до критични ситуации, този път свързани с много високо ниво на водите на няколко язовира - това са "Мраморчица", "Лесконош" и водоема на с. Върбица. Високото ниво предивзика по-големи оттоци, които от 2 ч. през нощта до към 6 ч. сутринта увеличиха много нивото на преминаващите реки през селата Върбица и Оходен. Наложи се в с. Оходен и в с. Вировско, които са в потенциално заливаемата зона на язовира в с. Върбица, да бъдат евакуирани хора" - разказа кметът на общината инж. Николай Иванов. В с. Девене отново е преминала висока вълна по реката, която към 2 ч. е започнала да спада. В същото село бе възстановен един от мостовете, който свързва двата квартала. Към 6 ч. тази сутрин нивото на всички водоеми, реки и оттоци започна да спада. Валежите спряха и започна нормализиране на обстановката.
От сутринта продължи отводняването на залети дворове и приземни етажи на къщи в селата Бели извор, Чирен, Горно Пещене, Баница и Мраморен. По разпореждане на кмета бе свикана и започна работа общинска комисия, която ще прави оглед и оценка за щетите на общинската инфраструктура. От понеделник същата комисия, с помощта на кметовете на населените места, ще направи огледи и на пострадалите частни домове. Комисията е разпределена на екипи, които започнаха обиколка на селата. "Очакваме, ако днес повече не вали, обстановката да се нормализира. Всички критични зони ще се успокоят - язовири, реки, оттоци, разливи на реки - и да няма риск от нови наводнения. Най-важното и към този момент е това, че никъде в община Враца няма бедстващи хора" - обобщи инж. Николай Иванов.
През вчерашния ден общински екипи успяха да възстановят навсякъде уличното осветление във Враца, което също пострада от токови удари, превизвикани от бурята и обилните дъждове. Ремонтирани бяха 61 касети за уличното осветление, като всяка касета захранва осветлението на до 5 улици в града.
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM