Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПОРОЕН ДЪЖД И ГРАДУШКА
СЕ ИЗЛЯХА НАД ВРАЦА

      
      
      
      

До момента в община Враца няма жертви на проливните дъждове, които продължават вече повече от 12 часа в региона. Не отговаря на истината носещата се в публичното пространство информация за загинал 80-годишен мъж в с. Мраморен. В с. Тишевица се издирва 25-годишен мъж. През цялата нощ продължиха отводнителните операции в залетите от дъждовете места в региона. Общинският щаб по бедствията също не е прекратявал работата си. Към момента в община Враца не е обявено бедствено положение.
Пороен дъжд и градушка, придружени от гръмотевична буря се изливат над Враца. Около 16,30 - 17 часана 31 юли, когато пороят беше най-силен улиците се превърнаха в реки. Най-ниските места в града - подлезите при гарата и под линията се напълниха с вода. Имаше закъсали автомобили, които с помощта на Пожарникарите бяха изтеглени. Задръствания от автомобили имаше по всички улици на града. Водопадът "Скакля" също е изключително пълноводен.
Във Враца заседава и общинския щаб по бедствията. Щабът бе свикан спешно по разпореждане на кмета инж. Николай Иванов. Причината е излелият се в последните часове проливен дъжд. Експерти от щаба правят огледи и проверки на място на наводнени участъци. Събира се информация и от селата в общината за нанесени щети.
Общинският щаб по бедствията организира групи, които работят по наводнени участъци във Враца и в с. Бели извор. В екипите са включени работници на комуналното дружество "БКС", на Областно пътно управление и на строителни фирми, участващи в изграждането на новия водопровод и канализация по водния цикъл на Враца. Четири багера са ангажирани с почистването на канала на Медковско дере, в който поройният дъжд нанесе чакъл и пясък. Работи се по премахването им, за да може водата спокойно да се оттича в канала. Фадрома и помпи са изпратени в помощ при отводняването на къщи в село Бели извор.

Гражданите могат да подават сигнали за възникнали проблеми на тел. 092/62-30-00..


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM