Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ХРАНИТЕ, КОИТО ЩЕ ВИ ВЪРНАТ МЛАДОСТТА

След като навърши 30 години, всяка жена постепенно започва да регистрира едва доловими признаци на стареене. Кожата започва постепенно да се отпуска, да губи своята еластичност.
Женската младост е неразривно свързана с процеса на изработка на хормона естроген. След 30-годишна възраст той постепенно започва да намалява. Но вместо да се надявате скъпата козметика да реши проблемите ви, липсващите хормони в организма можете да си набавите, ако приемате храни, които съдържат фитоестрогени.
Фитоестрогените са вещества от растителен произход, представляващи аналог на женските полови хормони. Попадайки в организма на жената, фитоестрогените са способни да регулират синтеза и да компенсират липсата на естрогени до нивото, от което зависи външния вид и здравето на жената. Сред тях са:
Гъби.


Гъбите са нискокалорични и не съдържат почти никакъв холестерол и натрий. И като се има предвид високото съдържание на протеини в тях, гъбите могат да се смята за достойна и здравословна алтернатива на месото. Освен това гъбите съдържат много бета-глюкан - вещество, което стимулира имунната система, особено в борбата срещу злокачествени тумори. А съдържащият се в гъбите антиоксидант ерготионеин причинява ефект на клетъчната подновяване на важни вътрешни органи като бъбреци, черен дроб, костен мозък
- Глог


Плодовете на глог са пълни с фитоестрогени. Експертите препоръчват жените да пият отвара, приготвена от сушени глогинки. Също 3-5 зърна от тях можете да добавяте към обикновен чай и да го пиете след хранене. Иначе, за приготовлението на отварата, са ви нужни 15-20 зърна в гореща вода, която да ври в продължение на 30 минути. Между другото, пресен сок от глогинки е добро профилактично средство при лечение на HPV.
- Зеле
То е изключително богато на фибри, които помагат на тялото да се освободи бързо от шлаката. Можете да се храните със зеле в неограничени количество. Прочистващият ефект на зелето се увеличава в комбинация със сини сливи.
А къде са витамините на младостта?
Морковите, изварата, яйцата са храни с високо съдържание на витамин А, който насърчава подмладяването на кожата. Патладжанът съдържа витамин B, която обновява клетките на тялото. Растителното масло е пълно с витамин Е - т. нар. витамин на младостта. Витамин Е стимулира работата на яйчниците, което позволява на жените не само да поддържат младостта си, но и да имат висока сексуална активност. В лука се съдържат активни серни съединения, които влияят върху определени области на мозъка. Под тяхно влияние се активизират мозъчните клетки, които отговарят за добрите спомени и положителните емоции, които позволяват на една жена да изглежда добре.
Освен това, последните научни изследвания показват, че редовната консумация на лук и чесън намалява риска от рак на гърдата.
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM