Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРОВЕРКИ НА ИЗПЪЛНЕНИТЕ УЧАСТЪЦИ ОТ ВОДНИЯ ЦИКЪЛ

Последваща проверка след завършването на строително-монтажните работи по интегрирания проект за воден цикъл на Враца на бул. "Демокрация" бе направена по настояване на Община Враца. Проверен бе районът при сградата на областна администрация, където преди година имаше пропадане на пътната настилка при преминаване на тежкотоварен камион. Поводът е започналото цялостно преасфалтиране на булеварда. Обследването бе направено със специализирана техника - камера-робот, собственост на "В и К" - Враца. Техниката бе закупена с цел прилагане на най-новите европейски постижения в областта на контрола на подземните водопроводни и канализационни мрежи.
При проверката бяха установени отклонения от предвидените по проект нива на изпълнената канализация в участък от 10 метра. Регистрираното отклонение е 7 - 10 сантиметра под нивото, предвидено по проект. Община Враца, като възложител, е безкомпромисна по отношение изпълнението на строителните дейности. "Правим и ще продължим да извършваме контрол, независимо че участъците вече са приети от строителния надзор и са предадени с нормативно изискващите се документи. Наредихме на строителите незабавно да започнат организация по изкопаването на тръбите и полагането им на предвиденото по проекта ниво. Проверките по участъци, приети вече от строителния надзор, ще продължат" - категоричен бе кметът инж. Николай Иванов. В близките дни строителите са се ангажирали да започнат работа по отстраняване на констатираните несъответствия с проекта.
На още два участъка по бул. "Демокрация", след проверка с камера-робот, са констатирани подобни отклонения. Те се намират между ул. "Екзарх Йосиф" и ул. "Спортна" и също ще бъдат коригирани от строителя.
Всички повторни изпълнения на строително-монтажни работи са изцяло за сметка на строителите, включително проверките с камерата-робот.
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM