Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЧАРЛИ ЧАПЛИН И МАЛКИЯТ ПРИНЦ
"ИЗГРЯХА" НА СПИРКИ ВЪВ ВРАЦА

Любимите герои от филми и книги Чарли Чаплин, Малкият принц, Мечо Пух, Том и Джери, и смърфовете вече са неизменна част от градския ентериор на Враца. Образите им "изгряха" на спирки на обществения транспорт и зарадваха врачани, които от два дни не спират да си правят снимки пред новите придобивки. Рисунките са дело на художниците Дамян Бумбалов, Румен Димитров, Гълъбин Христов, Жечо Попов, Ганчо Ганчев и на врачанина Явор Венчев. Майсторите на стрийтарта пристигнаха във Враца по покана на кмета инж. Николай Иванов за второто издание на Street art fest "Refresh Vratsa". Тази година мотото е "Мисли fresh". "Свежото мислене, доброто настроение и усмивките са това, което искаме да провокираме сред врачани с тазгодишните творби от феста. Шестимата художници, които отново са наши гости, ще украсят десет спирки на обществения транспорт. Мястото на тези картини не е избрано случайно - спирките са едни от най-масово посещаваните места от гражданите. На участниците във феста искам да пожелая успех, а на врачани - да се радват и да пазят техните творби!" - се казва в поздравителния адрес на кмета към участниците.

      
      
      
      

Официалното откриване на фестивала бе с хепънинг, в който участваха балетите "Скай" и "Вива" и брейк формацията "Монт страйт джуниър". Хепънингът завърши с флашмоб, в който се включиха и зрителите. Днес художниците ще рисуват на три спирки - две на бул. "2 юни" и една на крайречния булевард. Готови са техните произведения на ул. "Екзарх Йосиф" и в жк "Дъбника".

Даниела Хитова


 

 

 


.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM