Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

АЕЦ "КОЗЛОДУЙ" ПОСРЕЩНА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ САЩ

На 10 юли на посещение в българската атомна централа пристигнаха Кристин Свиники - заместник-председател на Комисията за ядрено регулиране на САЩ, и посланикът на Съединените щати у нас - Марси Рийс. В делегацията бяха включени също Ерик Стал - експерт международни отношения в Комисията за ядрено регулиране, Джон Шиърър - директор на регионалния офис за Европа в Департамента по енергетика, както и представители на американското посолство. Гостите бяха придружени от Борислав Станимиров - заместник-председател на българската Агенция за ядрено регулиране, и от Александър Рогачев - директор "Международно сътрудничество" в АЯР.
Изпълнителният директор Иван Генов и висши ръководители на АЕЦ посрещнаха делегацията от САЩ в Информационния център. Вече 40 години АЕЦ "Козлодуй" с безаварийната си и надеждна работа осигурява евтина електроенергия, каза в приветственото си слово Иван Генов и допълни: "Сега водим преговори за изграждане на нова мощност, за да гарантираме, след 40 успешни години, още 80 години бъдеще за българската атомна централа." Марси Рийс подчерта ползите от обмяната на идеи и добри практики между Съединените щати и България в областта на ядрената индустрия и безопасността. Тя изрази надежда за успешен завършек на преговорите с "Уестингхаус". В изказването си Кристин Свиники даде висока оценка за всички мерки, предприети в АЕЦ "Козлодуй" след Фукушима.
Иван Андреев, директор "Развитие и модернизации", представи пред гостите актуалното състояние и плановете за бъдещо развитие на българската атомна централа.
Визитата на делегацията завърши с обход на командната и машинната зала на пети енергоблок и с посещение в Пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000.

.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM