Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВОДАТА ОТ ДВЕ ЧЕШМИ
ИЗВЪН ВРАЦА НЕ Е ГОДНА ЗА ПИЕНЕ

Водата от два местни водоизточника край Враца не е годна за пиене. Това са популярните чешми до река Лева и тази над басейна "Лидо Венеция" при Згориград. Водата, която тече от тях, е показала трайни отклонения от нормите - категорични са от Регионалната здравна инспекция във Враца. И на двете чешми служители от общинска администрация поставиха предупредителни табели с надпис "Водата не е годна за пиене".
От двете чешми и от т.нар. "трудовашка чешма" от началото на годината досега са взети общо 12 проби, на които е извършен физико-химичен и микробиологичен анализ. Целта е била да се установи качеството на водата, поради масовото потребление от тези водоизточници. За чешмата до река Лева и чешмата над басейна "Лидо Венеция" пробите са показали трайно наличие на коли форми, което не съответства на наредбите на Министерството на здравеопазването на качествена за пиене вода. Регионалната здравна инспекция е изпратила писмо с резултатите до Община Враца и предписание местата да се обозначат с табели, което е направено..


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM