Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

БИРА "ЛЕДЕНИКА" СЕ ЗАВЪРНА

      
      
      
      

Любимата марка бира на поколения Българи - бира "Леденика" се завърна, след близо 3 годишно прекъсване. От днес тя отново е отново на пазара.
Миналата година през август, бизнесменът Гриша Ганчев инвестира, в един силно конкурентен бранд, какъвто е пивоварния.
В рамките на 10 месеца, с много труд и воля почти разрушената пивоварна е напълно модернизирана и отворя врати, в годината в която се навършват 50 години от създаването на марката.
Цялата инвестиция в начинанието възлиза на 25 млн. лева, като част от сумата е капитал на собственика на предприятието , а останалата част е предоставен кредит от Уникредитбулбанк АД.
Първо е реконструирано и модернизирано сърцето на пивоварната - варилното отделение. Към класическите медни куполи за първи път в България е вградена иновативна система за загряване с директна пара на фирмата "Meura", Белгийска фирма, световен лидер в производството на оборудване за пивоварни. Новата варилна инсталация с капацитет от 12 варки на ден. През месец май оборудването е успешно инсталирано и първата бира Леденика е сварена по новата технология.
Всички нововъведения са обединени в компютъризирана система за управление на процесите.
Бира Леденика се вари с изворната вода от Врачанския балкан по добре пазени рецепти с изцяло нова белгийска инсталация. Чистият и фин вкус на бирата, сега се гарантира и от стриктната високотехнологична система за контрол, която се грижи за високото и постоянно качество пивото. Както възкликват любителите на марката - Това е друга бира!
Капацитетът на пивоварната в момента е 400 000 хектолитра/годишно, но след приключване на следващия етап от модернизацията ще достигне до 800 000 хектолитра/годишно.
Възродената пивоварна дава работа на близо 200 работници.
Линията за бутилиране на стъклени бутилки е с производителност от 15 000 бут/час. Инсталирана е нова РЕТ/пи и ти/ линия с възможност да се пълнят бутилки от 0,6л; 1л; 2л и 2,5л. Автоматичната линия от преформата до готовия палет е производство на немската фирма "Krones" и може да произведе до 8 000 бут/ч. и и 15 000 стъклени бутилки на час.
За новата визия на бирата "Леденика" е закупена и инсталирана нова етикетираща машина Krones, нова депалетизираща и палетизираща система и изцяло са реновирани останалите елементи от линията.
Освен бирата с марка Леденика, тук се произвежда друга емблематична марка - бира "Варна".
От екипа на пивоварна "Леденика" обещават да продължат да разширяват производството и обещават на верните си почитатели да продължат традицията на любимото пиво.

 

 

 .


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM