Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОТКРИТ БЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ
МЛАДЕЖКИ МУЗИКАЛЕН ФОРУМ

Кметът инж. Николай Иванов откри 27-мия Международен младежки музикален форум във Враца.

"Ние, врачани, имаме привилегията да бъдем домакини на форума, чието начало се поставя в далечната 1986 година по инициатива на г-жа Радосвета Бояджиева, с много ентусиазъм и обич към родния ни град. Още с първите сценични изяви музикалният форум привлича вниманието на широката публика и респектира с участието на известни диригенти, солисти и инструменталисти от страната и чужбина, носители на престижни награди. 27-то издание на Международния музикален младежки форум отново събира популярни и обичани имена от музикалния свят. Вярвам, че в следващите дни младежката аудитория ще оцени достойно всяко изпълнение и ще потвърди своята привързаност към най-добрите музикални постижения, към таланта на композитори и изпълнители" - каза при откриването кметът.
Началото на форума бе поставено с концерт "Виенска класика", който включваше творби от Шуберт, Хайдн и Бетовен. На сцената своя талант изявиха гост-диригентът Малкълм Юин (Австралия) и гост-солистът Джон Уолш (Ирландия). Вторият секретар на ирландското посолство у нас Том Редмън бе сред гостите, дошли да чуят известния ирландски тромпетист. Международният младежки музикален форум ще продължи до 9 ноември и ще бъде закрит с изпълнение на "Реквием" на Верди. Творбата не е избрана случайно - на същата дата се отбелязва Денят на освобождението на Враца.


Даниела Хитова 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM