Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

От 15 до 17 октомври 2012 г. делегация от "АЕЦ Козлодуй" ЕАД, водена от изпълнителния директор Валентин Николов, бе на работно посещение в Москва. Тя взе участие в съвещание за руско-българско сътрудничество в областта на сервизното обслужване на АЕЦ. Посещението бе осъществено по покана на Концерна ОАО "Росенергоатом", страна от Консорциум "Концерн ОАО "Росенергоатом" (Русия) - EDF (Франция)", изпълняващ проекта за Комплексно обследване на фактическото състояние и оценка на остатъчния ресурс на оборудването и съоръженията на 5 и 6 блок на българската атомна централа. Бяха обсъдени въпроси, свързани с оптимизиране на дейностите по продължаване на срока на експлоатация на хилядамегаватовите 5 и 6 блок, с модернизацията на оборудване в АЕЦ "Козлодуй" и с проекта за повишаване на топлинната мощност на реакторните инсталации на двата блока до 104%.
Делегацията проведе разговори от взаимен интерес и с представители на компаниите ОАО "Силови машини", ЗАО "Русатом сервис", ОАО "Атомтехенерго" и посети ОКБ "Гидропрес".
В рамките на визитата представителите на АЕЦ "Козлодуй" имаха среща и с проф. Владимир Асмолов - Президент на Световната асоциация на ядрените оператори - WANO, и първи заместник генерален директор на Концерн ОАО "Росенергоатом". 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM